Bloemenhoning 1kg

€ 13,08
Inclusief belasting

Gemengde bloemenhoning van diverse planten. Goed tegen allergieĂŤn en hooikoorts.

MiĂłd wielokwiatowy (wiosenny)

Jeżeli czujesz się wyczerpany psychicznie lub fizycznie- ten miód jest dla Ciebie. Jest dobry także na stany alergiczne dróg oddechowych, na serce i naczynia krwionośne.

Aantal

  • Beveiligingsbeleid (bewerken met de module Klanten geruststellen) Beveiligingsbeleid (bewerken met de module Klanten geruststellen)
  • Leveringsbeleid (bewerken met de module Klanten geruststellen) Leveringsbeleid (bewerken met de module Klanten geruststellen)
  • Retourbeleid (bewerken met de module Klanten geruststellen) Retourbeleid (bewerken met de module Klanten geruststellen)

Gemengde bloemenhoning van diverse planten. Goed tegen allergieĂŤn en hooikoorts.

Doe de honing nooit in de hete thee of melk. Alle honingsoorten bevatten enzymen welke lichaamsprocessen ondersteunen. Enzymen zijn eiwitten die temperatuurgevoelig zijn en gaan door warmte stuk. Verwarm de honing dan ook niet in de magnetron maar in een waterbad van 40 graden of op een viltje op de radiator. Voor direct gebruik kan de honing het beste in het keukenkastje gezet worden, daar bij lagere temperaturen de honing sneller kristalliseert. Dit is een volkomen natuurlijk proces. De imker zal er in de regel voor zorgen dat de honing niet hard uitkristalliseert; rij roert enkele malen door de zich vormende kristallen. Hierdoor worden deze klein en ontstaat een crème. Bewaren van de honing kan het best op een koele en donkere plek.

De bijen verzamelen nectar op verschillende bloemen, voegen er enzymen aan toe en dampen de nectar in. Zo wordt het als "honing" opgeslagen in de cellen en afgedicht met een laagje was om bederf te voorkomen. Honing bestaat uit (direct opneembare) enkelvoudige suikers, zoals vruchtensuiker(fructose), druivensuiker(glucose) en meervoudige suikers. Verder uit een groot aantal waardevolle stoffen zoals enzymen, organische zuren, mineralen, bacterie remmende stoffen, vitaminen, (in mindere mate) hormonen, stuifmeelkorrels en aromatische stoffen. Deze laatste stoffen geven samen met de zuren de honing zijn karakteristieke geur en smaak. Honing is dus een waardevol mengsel van vele natuurlijke stoffen. Afhankelijk van de plant waarvan de nectar is gewonnen kun je verschillende honingsoorten onderscheiden. Ze hebben ieder hun eigen smaak, geur, kleur en consistentie(vloeibaarheid). Alle honing heeft een zeer gunstige invloed op de lever en het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam.

10 Items